Kategorija: Privreda

Početak rada D.O.O. BIOIL

IMG_20161003_152657 IMG_20161003_152703 IMG_20161003_152706 IMG_20161003_152713

Ovih dana počela je probna proizvodnja ulja u nekadašnjoj fabriciji namještaja Enterijer, Fabrika trenutno zapošljava pedesetak radnika od kojih je većina žitelja Kotorska. Nakon godina čekanja ponovno se vidi dim iz proizvodnih pogonaD.O.O. Bioil-a, ponovno je krug i parkiralište fabrike oživio, Vraćen je život fabrici koja je nekad zapošljavala sve što je u Kotorsku moglo raditi. Želimo im uspješan početak, nastavak rada i mnogo zaposlenih kotorana.

Cijeli tekst

Konkurs federalnog ministarstva za raseljena lica

vocevoce 2

Cijeli tekst

Ulaganje u Enterijer

P22-05-15_16.57[2] P09-03-15_11.10[2]

Od kako je firma DMDE DOO  kupila nekadašnju fabriku  namještaja Enterijer stvorene su pretpostavke da je to prostor koji bi uz dodatna ulaganja mogao privući mnoge domaće ali i strane investitore. Jedan od njih je i gospodin Ersin Eralp, direktor firme ILLA iz Turske. S obzirom na veliki prostorni kapacitet i sam položaj fabrike, gospodin Eralp je odlučio da svoje uspješno poslovanje u Turskoj proširi i na područje Bosne i Hercegovine. Nakon uspješno obavljenih pregovora Eralp i njegov tim su donijeli odluku da zakupe jedan dio fabričkog prostora te da registruju firmu sa sjedištem u Kotorskom. Novootvorena firma „BIOIL“ će se baviti proizvodnjom ulja od suncokreta...

Cijeli tekst

Konkurs za posao

Za potrebe turske firme BIOIL doo DOBOJ, traže se osobe s dobrim poznavanjem turskog jezika i vozačkom dozvole B kategorije. Molim sve zainteresovane da pošalju CV na naš email: info@dmde.ba

Preuzeto sa info@dmde.ba

Cijeli tekst

Konkurs za prijem u Bingo

Oglas za prijem u radni odnos za rad u poslovnoj jedinici Kotorsko, društva Bingo d.o.o. Tuzla

Na osnovu dozvole direktorice Ljiljane Kunosić obavještavamo vas da je otvoren oglas za prijem radnika u market Bingo u Kotorskom. Uz prijavu na Oglas kandidat je dužan dostaviti sledeće:

  1. Kraću biografiju (lični podaci, kontakt telefon, ranije radno iskustvo)
  2. Kopiju svjedočanstva o završenoj školi i stručnom obrazovanju,
  3. Pismo preporuke od ranijeg poslodavca (ukoliko kandidat posjeduje)

MOLE SE SVI ZAINTERESOVANI DA SVOJE PRIJAVE DOSTAVE NAJKASNIJE  DO  29.05.2015. (PETAK) DO 10:00 SATI U PROSTORIJE  MZ  KOTORSKO ILI DA IH PREDAJU NA PORTIRNICU BIVŠE FABRIKE NAMJEŠTAJA ENTERIJER.

Svi pristigli zahtjevi biće razmatrani nakon čega će se organizovati intervju za kandidate koji bud...

Cijeli tekst