Kategorija: Odluke i obaviještenja iz MZ

Donacija vodovodnih satova

P04-07-15_08.39 P04-07-15_08.38[1] P04-07-15_08.38[2]

Ranije postignut dogovor sa Catholic Relief Services (CRS) oko donacije nedostajućih satova počinje se realizirati. Svih 200 novih satova je isporučeno i nalazi se u magacinu MZ. Vrijednost satova , ventila i sitnog materijala kreće se oko 20000 KM. Ugradnja satova kreće u narednim danima , tako da će svako domaćinstvu u Kotorsku plaćati vodu onoliko koliko potroši. Samim tim smanjit će se potrošnja a  redovnim  očitanjem očekuje se porast prihoda čime će mnoge nejasnoće i nesporazumi oko potrošnje vode nestati. U narednim danima sva domaćinstava će dobiti listing sa iskazanom potrošnjom i uplatama za period I – VI, to je rezultat uvedene centralne baze podataka svih potrošača,  tako da se u svakom trenutku zna ko šta troši i koliko ko plaća.

Cijeli tekst

Ugovor o isporuci vode

IMG_1956

Savjet MZ Kotorsko ja na zadnjoj sjednici savjeta razmatrao i usvojio prijedlog Ugovora o isporuci vode. To je prvi dokumenat takve vrste i bit će ponuđen Zboru građana na usvajanje.

Svim kotoranima bit će ponuđen na potpisivanje, tako će najzad vodovod biti doveden u pravne okvire i znat će se , ko pije a ko  plaća. Kotorani koji žive izvan BiH moći će ugovor potpisati, prvi put kada dođu u Kotorsko u kancelariji MZ.

Tekst ugovora prenosimo u cjelosti, pošto nije usvojen možete dati  prijedloge i sugestije na bilo koji član.

Mjesna zajednica Kotorsko, vlasnik vodovoda Kotorsko, ( u daljnjem tekstu davalac usluga) i

Vlasnik objekta _____________________ u ulici …………………..,  ( u daljnjem tekstu korisnik vode )

zaključili su u Kotorsku, dana ____________.2015. god...

Cijeli tekst

Stanje vodovoda u Kotorsku

IMG_1964

Stanje vodovodne infrastrukture u Kotorsku

Novi savjet MZ Kotorsko je početkom ovog mjeseca obišao crpnu stanicu i rezervoar vode sve u cilju utvrđivanje stanja osnovne vodovodne infrastrukture. Obilasku su bili prisutni svi članovi novog savjeta mjesne zajednice i Zijo Kremić radnik na održavanju vodovoda. Kao što se na priloženim slikama vidi, objekti su u lošem stanju i zahtjevaju hitnu sanaciju. Starost našeg vodovoda je 40 godina i od 1992 god. vodovod je održavan sa minimalnim sredstvima. Praktično sve se svodilo na minimalnu ispravnost instalacija i motora u oba navedena objekta. Da ne bi došli u situaciju da ostanemo bez pitke vode, zbog većih kvarova, odlučili smo poduzeti hitno akciju na utvrđivanju stanja sa tehničkog i higijenskog  aspekta...

Cijeli tekst

Izvod iz zapisnika sa druge sjednice Savjeta

           Izvod iz zapisnika sa 2. redovne sjednice savjeta  MZ Kotorsko

kotorsko_3

Dana 09.02.2015.god. u 17 .00 održana  je druga redovna sjednica Savjeta MZ    Kotorsko sa sledećim

  Dnevnim redom:

  1.   Usvajanje poslovnika o radu,
  2.   Prijedlog  pravilnika o finansijskom poslovanju,
  3.   Prijedlog ugovora o isporuci vode,
  4.   Formiranje radnih komisija,
  5.    Razno

Ad1-Prva  tačka dnevnog  reda data je na razmatranje uz prethodno dostavljen pisani materijal, prijedlog poslovnika , poslije kraće diskusije prijedlog   usvojen   jednoglasno.

Ad2.Druga tačka dnevnog reda  data je  na razmatranje uz prethodno dostavljen pisani materijal ...

Cijeli tekst