Mjesečna arhiva: Februar 2015

Sastanak sa vlasnikom firme DMD

IMG_1985U srijedu 25.02.2015. god. u prostorijama MZ kotorsko održan je sastanak kome su prisustvovali Predsjednik i zamjenik MZ Kotorsko, presjedniik UG kotorsko i Imam gornje džamije u Kotorsku a sa strane firme DMD V. Brijesnica njen direktor Durmić Mirsad. Sastanak je bio ugovoren u sjedištu firme DMD ali kako  njen direktor već nekoliko dana boravi u krugu bivše tvornice Enterijer , iskorišteno je negovo prisustvo, pa smo to obavili kod nas. Svrha sastanka je konkretnije povezivanje MZ Kotorsko i firme DMD u cilju što boljeg informisanja i zajedničkog djelovanja, u prvoj fazi obnavljanja kruga i objekata fabrike. Direktor firme DMD  Durmić Mirsad je u kraćem izlaganju dao početne informacije ako kupnje Enterijera i planova za pokretanje proizvodnje...

Cijeli tekst

Izvještaj sa proširenog savjeta MZ kotorsko

1614220_1572657382976131_3745928595270421757_oDana 20.02.2015.god.u 18, 00 održan je prvi prošireni sastanak Savjeta MZ Kotorsko,na kojem su prisustvovali predstavnici: IVZ-a  (gornji i donji džemat),  aktivnih političkih stranaka i nevladinih organizacija u Kotorsku,sa sledećim,

Dnevnim redom:

1.Finansijski izvještaj za januar  2015

2.Ugovor o isporuci vode.

3.Tekuća pitanja.

Predsjednik MZ Fehrat Isić je otvorio sastanak i obrazložio de je ovaj sastanak jedan od načina na koji će se direktno kontaktirati sa građanima u formi izvještaja o radu i neposrednog kontakat sa građanima. Ta praksa će se i ubuduće nastaviti radi transparentnosti rada savjeta MZ kotorsko. Upoznao je prisutne sa prvom tačkom dnevnog reda , prisutnim je predočen  pismeni finansijski izvještaj za januar...

Cijeli tekst

Ugovor o isporuci vode

IMG_1956

Savjet MZ Kotorsko ja na zadnjoj sjednici savjeta razmatrao i usvojio prijedlog Ugovora o isporuci vode. To je prvi dokumenat takve vrste i bit će ponuđen Zboru građana na usvajanje.

Svim kotoranima bit će ponuđen na potpisivanje, tako će najzad vodovod biti doveden u pravne okvire i znat će se , ko pije a ko  plaća. Kotorani koji žive izvan BiH moći će ugovor potpisati, prvi put kada dođu u Kotorsko u kancelariji MZ.

Tekst ugovora prenosimo u cjelosti, pošto nije usvojen možete dati  prijedloge i sugestije na bilo koji član.

Mjesna zajednica Kotorsko, vlasnik vodovoda Kotorsko, ( u daljnjem tekstu davalac usluga) i

Vlasnik objekta _____________________ u ulici …………………..,  ( u daljnjem tekstu korisnik vode )

zaključili su u Kotorsku, dana ____________.2015. god...

Cijeli tekst

Higijenska ispravnost vode u Kotorsku

IMG_1958Danas je ostvarena najavljena saradnja sa Zavodom za JZ FBiH iz Sarajeva. Iz našeg vodovoda i 6 izvora pitke vode uzeti su uzorci za ispitivanje  prisustva arsena, žive i bakterija.  To  je po prvi put poslije  1992. god. da ćemo dobiti stvarno stanje naših voda i da ćemo napokon znati šta pijemo. Nalazi će doći u idućih deset dana o čemu ćemo vas blagovremeno izvjestiti. Sve je urađeno besplatno na obostrano zadovoljstvo.

Cijeli tekst

Stanje vodovoda u Kotorsku

IMG_1964

Stanje vodovodne infrastrukture u Kotorsku

Novi savjet MZ Kotorsko je početkom ovog mjeseca obišao crpnu stanicu i rezervoar vode sve u cilju utvrđivanje stanja osnovne vodovodne infrastrukture. Obilasku su bili prisutni svi članovi novog savjeta mjesne zajednice i Zijo Kremić radnik na održavanju vodovoda. Kao što se na priloženim slikama vidi, objekti su u lošem stanju i zahtjevaju hitnu sanaciju. Starost našeg vodovoda je 40 godina i od 1992 god. vodovod je održavan sa minimalnim sredstvima. Praktično sve se svodilo na minimalnu ispravnost instalacija i motora u oba navedena objekta. Da ne bi došli u situaciju da ostanemo bez pitke vode, zbog većih kvarova, odlučili smo poduzeti hitno akciju na utvrđivanju stanja sa tehničkog i higijenskog  aspekta...

Cijeli tekst

Kupovina tvornice Enterijer

IMG_1985

Naša fabrike Enterijer je 09.02.2015 god.  promjenila vlasnika. MZ  Kotorsko je odmah po dobijanju informacije uputila mejl novom vlasniku tvornice  Enterijer,  firmi DMDE iz  M. Brijesnice, sa namjerom upoznavanja i uspostavljanja dobrih odnosa. Ubrzo je stigao odgovor koji vam prenosimo u izvornom obliku. Detaljnije informaciji ćete dobiti odmah po održavanju sastanka.

Hvala vam što ste se javili i moramo Vam priznati da je bilo očekivano. Molimo Vas za strpljenje i da sačekate do sljedeće sedmice kada planiramo da Vas pozovemo u našu firmu u Brijesnici Velikoj i da Vas detaljno informišemo o našim planovima. Bilo bi nam drago da nas posjete: Imam, predsjednik MZ i predsjednik Udruženja građana Kotorskog...

Cijeli tekst

Izvod iz zapisnika sa druge sjednice Savjeta

           Izvod iz zapisnika sa 2. redovne sjednice savjeta  MZ Kotorsko

kotorsko_3

Dana 09.02.2015.god. u 17 .00 održana  je druga redovna sjednica Savjeta MZ    Kotorsko sa sledećim

  Dnevnim redom:

 1.   Usvajanje poslovnika o radu,
 2.   Prijedlog  pravilnika o finansijskom poslovanju,
 3.   Prijedlog ugovora o isporuci vode,
 4.   Formiranje radnih komisija,
 5.    Razno

Ad1-Prva  tačka dnevnog  reda data je na razmatranje uz prethodno dostavljen pisani materijal, prijedlog poslovnika , poslije kraće diskusije prijedlog   usvojen   jednoglasno.

Ad2.Druga tačka dnevnog reda  data je  na razmatranje uz prethodno dostavljen pisani materijal ...

Cijeli tekst

Aktuelni sastav savjeta MZ Kotorsko

Mjesna zajednica Kotorsko

Na izborima za savjet Mjesne zajednice Kotorsko održanih  21.12.2014. god. sledeći kandidati su dobili povjerenje građana i time postali članovi savjet MZ-a.

 1. Isić Fehrat
 2. Trnjanin Mehmed
 3. Glavić Almir
 4. Bečić Ismet
 5. Sakalić Salih
 6. Imamović Sejad
 7. Delić Zehrudin

Kandidat Imamović Sejad je odmah odustao od mandata zbog privatnih problema a njega je zamijenio idući na listi po broju glasova Kremić Jasmin.

Cijeli tekst

Puštanje stranice

Od danas web stranica www.kotorsko.ba  počinje raditi u testnom periodu. Objava tekstova dozvoljena je samo urednicima stranice, ostali zinteresovani mogu komentarisati tekstove ukoliko su prijavljeni kao pretplatnici. Svi zainteresovani  mogu poslati svoje podatke vezano za njihovu registraciju na E-mail: fehrat.isic@kotorsko.ba. Podaci treba da sadrže:

1. e-mail

2. Ime i prezime

3. Ime – nadimak  koji će se pojavljivati u komentarima

Nakon provjere od strane administratora, putem E-maila, biće poslani pristupni podaci sa šifrom.

Cijeli tekst

Zima u Kotorskom

IMG_1976Od juče su u Kotorsku počele padati obilne snježene padavine. Sniježni pokrivač je jutros osvanuo debljine do 20 cm. Lokalna zimska služba angažovana od strane savjeta mjesne zajednice odmah je izašla na teren i očistila sve glavne i sporedne ulice, gdje se mogli zaći sa mehanizacijom.  U narednim danima se očekuje niske temperature do  -12 c , zbog toga morat će se uvesti stalno posipanje ulica sa soli i pijeskom, jer je to  stalna prijetnja po sigurnost prolaznikai vozila. U prilogu je slika koja pokazuje izgled glavne ulice poslije čišćenja od snijega.

Cijeli tekst