Mjesečna arhiva: Oktobar 2015

Uređenje potoka kraj mezarluka

potok 001 potok 002 potok 003 (1) potok 004 potok 006 potok 007 potok 008

Potok koji prolazi kraj mezarluka je u zadnjim poplavama upotpunosti promijenio svoj tok. Korito je pomaknuto prema mezarlucima i uveliko je smanjena je njegova propusna moć. Savjet mjesne zajednice donio je odluku da se taj dio potoka sanira kako bi zaštitio put preko meraja i osigurale kuće koje se nalaze nizvodno od moguće poplave. Radovi su izvedeni u jednom danu i novo korito potoka dobilo je sasvim drugi i funkcionalniji izgled.

Cijeli tekst

Naš Mujo u posjeti Papi

mujo

BHF SA PAPINIM BLAGOSLOVOM IDE U BARAZ!

Mujo Halilovic (momak u zelenoj kosulji, clan BHF) je na poziv Pape Franciskusa boravio u sluzbenoj posjeti Vatikanu. Tokom posjete imao je priliku da licno sretne Papu.
U kratkom razgovoru Mujo je spomenuo Papi da dolazi iz Bosne i Hercegovine i dotakli su se malo fudbala i buducih utakmica nase reprezentacije u barazu. Papa je upitao da li Mujo ima neki rekvizit skojim bih moga blagosloviti nasu reprezentaciju. Mujo je tom prilikom spomenuo nasu navijacku grupu i rekao Papi kako mi pratimo sve reprezentativce Bosne i Hercegovine i izvadio šal BHF-a. Isti taj šal Papa je blagoslovio i on ce se naci na stadionu Aviva u Dablinu.

Cijeli tekst

Uređenje vatrogasne sale

teslic,mostar,udruzenje zena 012 teslic,mostar,udruzenje zena 003 teslic,mostar,udruzenje zena 007 teslic,mostar,udruzenje zena 013 (1) teslic,mostar,udruzenje zena 008

Uspjesna saradnja Udruzenja Žena i Dobrovoljnog Vatrogasnog Drustva opet je pobudila simpatije i podršku Kotorana. Naime, uredjena je i okrečena sala Vatrogasnog Doma koju zajednički koriste vatrogasci i udruzenje žena i naravno i druga udruženja prema potrebi. Žene su najsretnije. Nisu zalile ni truda, rada  inovaca da sve izgleda bas kako treba.Ovim putem se zahvaljujemo  DVD Kotorsko koji su postavili vodovodne instalacijei napravili odvod za sudoper koji nam je bio prijeko potreban, zahvaljujemo Muhamedu Odobasiću na doniranoj farbi za krečenje, Mensuru i Senadu Hedžiću koji su platili molera te Ismetu Veličaninu koji je svojim rukama napravio i donirao sudoper i naravno svim ženama koje su skupile novac i kupile sav potreban materijal za instalitanje vode i odvoda...

Cijeli tekst

Izgled završenog mosta

IMG_2509 IMG_2510 IMG_2511 IMG_2512 IMG_2513 IMG_2514

Radovi na sanaciji mosta koji vodi ka gornjim mezarlucima su završeni. Ovaj most je primjer kako se uz malo  dobre volje i zajedništva, postižu zapaženi rezultati, puno se toga može učiniti. Narednih dana počet će čišćenje korita potoka nizvodno od mosta o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

 

Cijeli tekst

Izvještaj sa III zbora građana

415 414

Izvještaj sa  III Zbor građana

Dana 16.10.2015. god. održan je III zbor  građana Kotorskog. Prisutno 130 građana,

 Dnevni red:

  1. Usvajanje prijedloga statuta
  2. Izvještaj  o završetku radova na Crpnoj stanici
  3. Tekuća pitanja

Nije bilo primjedbi na dnevni red, usvojen sa  jednim glasom protiv.

 Ad1. Prijedlog statuta koji je  na prošlom zboru dat na širu raspravu, u međuvremenu je doživio određene izmjene. Izmjenjeni oblik statuta prošao je javnu raspravu i kao takav podržan je od zbora građana bez ijednog glasa protiv. Prijedlog statuta bit će upućen u gradsku upravu na provjeru i potvrđivanje, ukoliko bude primjedbi bit će vraćen na izmjenu.

 Ad2. Iznešeni su podaci o obavezama i prvim pozitivnim rezultatima rada sanirane crpne stanice...

Cijeli tekst

Okončanje sanacije mosta

IMG_2423 IMG_2424 IMG_2425 IMG_2426 IMG_2427 IMG_2428

Dokaz kako se može uz malo dobre volje i zajedništva napraviti korisna akcija. Radovi na sanaciji mosta su završeni , hvala svima  uz čiju pomoć se  ova akcija uspješno privela kraju.

Cijeli tekst

Početak radova na mostu

IMG_2419 IMG_2420 IMG_2421 IMG_2422

Kao što je najavljeno, radovi na sanaciji mosta su otpočeli. Završetak radova je planiran za sredinu naredne sedmice.

 

Cijeli tekst

Sanacija mosta kod g. mezarluka.

IMG_2410IMG_2411IMG_2413 IMG_2414

Most preko potoka kuda se ide na gornje mezarluke oštećen je u majskim poplavama prošle godine.Oslonci mosta su podlokani i samim tim most je postao nesiguran za saobraćaj. Zajedničkom akcijom savjeta MZ Kotorsko, IVZ Doboj i grupe građana , pokrenuta je akcija za njegovo saniranje. Prikupljena su početna novčana sredstva, kako bi se započelo sa sanacijom. Kupljen je i dovezen potrebni građevinski materijal i od sutra se kreće sa radovima.Rukovodilac i izvođač radova bit će naš dokazani majstor Mujo Mejrušića. O tome kako teku radovi bit ćete redovno izvještavani.

Cijeli tekst