Uspjeh našeg Smajla

Bh. sirevi osvojili četiri nagrade u Beogradu

Bh. sirevi osvojili četiri nagrade u Beogradu
Na prodajnoj izložbi autohtonih sireva Balkana, održanoj proteklog vikenda u Beogradu, sirevi iz Bosne i Hercegovine osvojili su četiri od pet nagrada posjetilaca: “Kupreški sir” je pobijedio, drugi je bio “Tešanjski sir” Zlatna kap, četvrti “Livanjski sir” mljekare Orman, a peti “Kozji sir” mljekare Mons produkt iz Teslića.
Na petom “Balkan Cheese Festivalu” proizvođači sireva iz Bosne i Hercegovine predstavili su se u konkurenciji 300 sireva iz Srbije, Crne Gore, BiH i Švicarske, koja je ove godine bila zemlja-gost festivala.

Svoje sireve uz podršku USAID/Švedska FARMA II projekta predstavili su OPZ Zlatna kap Jelah, Tešanj (osam vrsta sira), ZZ Promilk, Prozor (jedan sir), Eko sir Puđa, Livno (tri vrste sira), Mons Produkt, Teslić (dvije vrste sira), Kupres Milch, Kupres (pet vrsta sira), Mandiko, Banja Luka (sir i kajmak petrovački) i Udruženje proizvođača sira u BiH. Samostalno je izlagala je i mljekara Orman iz Livna.

Navedene nagrade još jedna su u nizu potvrda izvanrednog kvaliteta naših sireva, koji poberu odlične kritike gdje god se predstave, saopćeno je iz USAID/Švedska FARMA II projekta.

  • Munevera Trnjanin  je napisao: :

    Čestitamo našem Smailu i njegovoj firmi BH Milk na izvanrednom uspjehu kako u BiH tako i na internacionalnom nivou. Svi ga znamo kao inteligentnog, upornog i vrijednog biznismena koji zna šta želi. Od srca ti želimo još puno ,puno uspjeha jer ovo je zaista fascinantno s obzirom na ovako jaku konkurenciju i vjerujemo da će takvih uspjeha biti još i više- Još jednom čestitamo! Tvoji Kotorani su ponosni na tebe!

Upiši odgovor